En dag kvar till massövervakning

Ja, nu är vi här dagen före FRA kopplar in sina kablar och massavlyssningen på Sveriges befolkning är ett faktum. Oscar Swartz firar det med att fylla år. Opassande reflektera över att kunskapen om FRA-lagen fortfarande är relativt låg med tanke med dom senaste årens stora debatt. Kanske är det så att Svensson inte bryr sig om att sätta sig in, utan lita blint på riksdagsledamöterna vet vad som är bäst. ibland får jag känslan av att det bara vi datornördar och informationspolitiskt intresserade som bryr sig om att Sverige imorgon kommer införa en lag om tillåter massövervakning av internet utan minsta lilla brottsmisstanke.

Det händer dock inte bara negativa saker imorgon Amelia Andersdotter blir nämligen den andra MEP:en från Piratpartet i och med att Lissabonfördraget gått igenom. Lycka till Amelia!

Razzian mot en svartklubb drabbade också den helt frånskilda verksamheten; forskningsavdelning då dom blev av med ett flertal datorer. Bjuder på lite länkar:  Gustav Nipe ett och två, Isak Gerson, Scaber Nestor, Brokep, forskningavd @ bambuser, Facebookgrupp,

Annonser
  1. 30 november, 2009
  2. 1 december, 2009

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: